Más szemszögből a gyógyulásért folytatott küzdelemről

Gyógyulás - másképp

Gyógyulás - másképp

5 lelkesítő mottó a gyógyuláshoz

2021. december 12. - Bea blogol

A jelenlegi kedvenc mottóm: „ahhoz, hogy megvalósulhasson az, ami lehetséges, újra és újra meg kell kísérelni a lehetetlent”! Több híres ember is állította ezt, például Hermann Hesse. Én is tapasztaltam ennek az állításnak az igazságát. Valóban sokkal többet tudunk elérni, megvalósítani annál, mint ahogy gondolnánk, amikor azt hisszük, hogy reálisan mérjük fel a lehetőségeinket, képességeinket. Olyan sok csodálatos gyógyulás történik, hogy a legtöbb embernek, aki valamilyen testi-lelki betegséggel küzd, nincs is szüksége akkora csodára. Ne gondold azt, hogy veled ez biztos nem történhet meg, dehogynem!

Émile Coué, francia pszichológus azt állította, hogy az akarat és a képzelet erejével az idegrendszer bármilyen testi vagy lelki betegséget képes gyógyítani.

 

josh-hild-wjz4eahq9g4-unsplash.jpg

        Az első mottó, amit kiválasztottam magamnak évekkel ezelőtt – elég rosszul voltam –, így szólt:


Weöres Sándor: Életpálya

Eddig se sikerült,

eztán se sikerül.

Csak eddig sikerült,

eztán nem sikerül.

Eddig nem sikerült,

majd eztán sikerül.

Eddig is sikerült,

eztán is sikerül.

Akkor ezt éreztem. Ebből a versből kiderült, hogy már más is érzett így, és ki tudott belőle keveredni. Van remény. Ezek a gondolatok segítettek nekem abban, hogy elkezdjem összegyűjteni az erőmet és a bátorságomat az élethez. Így tudja az ember felépíteni magában lépésről-lépésre a sikerbe vetett bizalmat. (Egy természetgyógyászati témájú könyvben bukkantam erre az idézetre.) 

A következő idézet tulajdonképpen soha nem volt a mottóm, de lehetett volna. Utólag magyarázta meg számomra, hogy mi tartotta bennem a lelket évekig – a hitem a természetgyógyászatban. Bár az nem csak akkor hat, ha hisz benne az, aki alkalmazza.

Babits Mihály: Sziget és tenger

Örökkék ég a felhők mögött

„A hit az élet ereje: az ember, ha egyszer él, akkor valamiben hisz… Ha nem hinné, hogy valamiért élnie kell, akkor nem élne…”

Ezek a szavak, Tolsztoj szavai járnak az eszemben…

Hiszek a nehézben, hogy nem lehetetlen! Ha nem hinnék benne, magam tenném lehetetlenné. Oly bűn, melyre nincsen föloldozás. Csak a hit teheti lehetségessé.

Ez igaz is: minél nagyobb hittel, bizalommal dolgozol a céljaid megvalósításán, annál nagyobb eséllyel jársz sikerrel. Továbbá könnyebben is fog menni, és magát az utat is élvezni fogod.

Találj valami olyat, amiben hiszel, ami lelkesíteni tud, amiért élni akarsz! Lehet az akár egy másik ember, akit szeretsz. Egy anyuka sokkal kisebb eséllyel lesz öngyilkos, mint akárki más. Hiszen ott van a gyerek, akiről gondoskodnia kell.

jordan-whitt-kqcxf_zvdau-unsplash.jpg
A legsikeresebb emberek nem feltétlenül a legtehetségesebbek. A legtehetségesebb ember is könnyen elkallódhat, ha nem hisz semmiben, nem igyekszik, hogy jobbá tegye a maga és mások életét. Szerintem a legfontosabb, ami a sikerhez kell, hogy valaki egy témának a „megszállottja” legyen, nagyon lelkesedjen érte, és rengeteget foglalkozzon vele. Ez lehet akár sport, művészet, vallás, kutatás, pénz vagy sok minden más. A gyógyulásért is lehet, kell lelkesedni! Elégedett lehetsz magaddal, ha mindent megtettél a gyógyulásodért, amit csak tudtál, akkor is, ha az igen kevés volt néha. Lehet olyan állapotod is, amikor semmi mást nem tudsz tenni, minthogy beszeded a gyógyszereidet. Akkor az elég.

 Beth Mende Conny:

Nincsenek lehetetlen álmok, csak belső korlátok, amelyekkel megszabjuk, hogy mi lehetséges és mi nem.

Persze, ha csak álmodozol, és nem teszel érte, nem fogsz elérni semmit. De lehet, hogy csak az önbizalomhiányod akadályoz a terveid megvalósításában, semmi más. Kezdd el, csináld lelkesen, és bele fogsz jönni!

Valójában csak magunkat akadályozhatjuk álmaink megvalósításában, más nem tudja ezt megtenni. Sokszor a legnagyobb akadálya annak, hogy megtörténjenek velünk a jó dolgok (legyen az bármi!), hogy úgy érezzük, nem érdemeljük meg. Lehet, hogy még csak nem is tudatosan érzünk így. Ez egy nagyon gyakori jelenség.

nina-mercado-cnrduy0tfrg-unsplash.jpg
 Nem csak tőlem:

Bármi lehetséges, ha az ember igazán akarja, lelkesedik az ügyért, és belead apait-anyait.

Igen, ez a recept. Ha valami nem sikerül elsőre, akkor próbáld újra és újra – amíg szükséges! A tapasztalatom szerint a céloknak megvan az a természete, hogy előbb-utóbb elérjük őket. De néha előfordulhat, hogy csak akkor sikerül, miután évekig tartó próbálkozás után föladtad. Nem beletörődtél. Hanem föladtad egy magasabb erőnek.

Ha valamit igazán akarunk, akkor valójában még az se számít, ha rajtunk kívül senki se hisz abban, hogy képesek vagyunk rá. Amit el tudsz képzelni, azt képes is vagy megvalósítani.

Mindenkinek saját magának kell kihoznia az életéből, amennyit csak tud! Megpróbálod te is? Válassz magadnak te is mottót!

Mindenek előtt: légy hálás!

Íme egy gyakorlat, amelyet én is sokat csináltam:

Írj le minden reggel vagy este 10 dolgot, amelyért hálás vagy. Ilyenformán: „hálás vagyok azért, mert… köszönöm.” Nem az a cél, hogy gyorsan lefirkantsd ezeket a mondatokat. Minden egyes hála után állj meg, és éld is át! Nálam a harmadik-negyedik hála után azonnal javul a hangulatom.

Lehetsz hálás a pozitívumokért – sokszor ezt is elfelejtjük. Vagy azért, ami természetes. A negatívumokért hálásnak lenni már haladó verzió. Ez segít feldolgozni a nehézségeket. Végül eljutsz a spontán hála érzéséig, amikor áthat a puszta létezés öröme - nem is tudod, pontosan miért. Kúraszerűen érdemes végezni a hála gyakorlatot. A hálának gyógyító ereje van.

junior-moran-hrejyrtbdrk-unsplash.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyulolelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4316781112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása